Česká golfová federace

Aktuality

Češi o víkendu dobývali TOP 5 na LETAS a Challenge Tour

Češi o víkendu dobývali TOP 5 na LETAS a Challenge Tour

Tomáš Přikryl, Neděle 8. září 2024

Filip Mrůzek a Patricie Macková o víkendu vynášeli vysoko české vlaječky na leaderboardech druhých nejvyšších evropských soutěží. Mrůzek vystoupal v průběhu 4. kola Challenge Tour až na 5. příčku a končil dělený 21. Macková odváží z LETAS skvělé 11. místo, když neudržela dělenou 3. příčku z 1. kola.

Filip Mrůzek i Patricie Macková o tomto víkendu dokázali už potřetí za sebou projít cutem na některém z turnajů evropské scény.

Mrůzek se na Big Green Egg German Challenge protlačil cutem v silné mužské konkurenci jako jediný Čech. Šimonu Zachovi k tomu chyběla jediná rána, neuspěli ani Jiří Zuska, Aleš Kořínek, Gordan Brixi nebo Dominik Pavouček.

Filip Mrůzek se skvělou jízdou neustále posouval žebříčkem směrem nahoru až do 5. jamky nedělního 4. kola, kdy se dostal až na průběžnou 5. příčku. Pak ovšem přišel kolaps a 5 bogey na 11 jamkách, což už pouze korigoval birdie na 17. jamce, a 33letý český profesionál musel i přes jinak skvěle odehraný turnaj přijmout konečné 21. místo.

Po svém vstupu mezi profesionálky odehrála Patricie Macková na LET Access Series už devátý turnaj a pouze třikrát neprošla cutem. Nyní v Anglii na Rose Ladies Open to byl její třetí cut v řadě, navíc měla i skvělý vstup do turnaje. Hřiště Melbourne Clubu zahrála 1. kolo 4 rány pod par a zařadila se do řady sedmi hráček dělících 3. příčku. Její druhé kolo zahrané v paru stačilo na pohodlný cut z 13. příčky. V neděli pak Patricie Macková pokračovala v jisté hře, při které se jí podařilo i čtyřikrát skórovat proti jedinému bogey a denní skóre -3 a celkové -7 ji posunulo na konečné skvělé 11. místo.

V turnaji s Mackovou začínala i Tereza Koželuhová, ta ale po druhém kole zůstala 3 rány za hranicí cutu.

Výsledky Big Green Egg German Challenge série Challenge Tour najdete zde.

Výsledky Rose Ladies Open série LETAS najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Annie Krčmářová

Datum: Neděle 8. září 2024
Všechny články autora

Související články

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo
Lieser v útoku, v polovině turnaje dělí šesté místo

17.09.2021 | Čeští golfisté v zahraničí znovu útočili vysoko. Ondřej Lieser (-9) na European Tour je na šestém místě, Filip Mrůzek (-4) se dlouho pohyboval mezi nejlepšími, poté klesl za 30. místo. Méně se dařilo Češkám, které si na LETAS vesměs pohoršily, nevydařený vstup má za sebou Klára Spliková na LPGA.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...
Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...

14.07.2021 | Čtrnáct českých golfistů a golfistek se v následujících dnech představí na turnajích profesionálních sérií. Vrcholem domácí scény ve stejném termínu budou dva mezinárodní šampionáty v kategoriích dorostenců a juniorů (Kaskáda) a mid-amatérů (Černý Most).

Skvělý finiš Melecké na Montauban Ladies Open, ...
Skvělý finiš Melecké na Montauban Ladies Open, ...

13.06.2021 | Další skvělé umístění na profesionální sérii LETAS si z turnaje Montauban Ladies Open veze amatérka Tereza Melecká. Ve finálovém kole zahrála 68 ran a umístila se druhá. Jana Melichová skončila dělená 15., Kateřina Vlašínová na děleném 65. místě. Stanislav Matuš na Challenge Tour obsadil 69.

Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...
Golfový svátek na českých hřištích: 29 hráček ...

01.06.2021 | Finišují přípravy na dva velké mezinárodní profesionální turnaje, které shodně odstartují ve čtvrtek na českém území. Na Amundi Czech Ladies Challenge bude startovat 29 tuzemských golfistek, na D+D REAL Czech Challenge se představí patnáct českých mužů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde